Back

Workshopleider Lisa Cats over kunsteducatie!

De komende tijd willen we onze workshopleiders meer in de spotlight zetten. Zij zorgen er elke keer weer voor dat leerlingen de tijd van hun leven hebben, hun talenten ontdekken en echt iets leren wat ze eerder nog niet konden of wisten. Met alle workshopleiders hebben we een bijzondere band, we zien ze graag bij ons op kantoor en we proberen ook vaak leuke dingen met elkaar te plannen.

We zien natuurlijk dat elke workshopleider die voor ons werkt kunst belangrijk vindt in de ontwikkeling van kinderen en jongeren, maar dat zij dit vaak vanuit een ander standpunt aanvliegen. Daar leren wij ook steeds weer van!

Deze keer stellen we je voor aan een van onze dansdocenten die vaak voor ons op pad is: Lisa Cats. workshopleider Lisa Cats

“Hoi! Mijn naam is Lisa Cats en ik werk al een aantal jaar als dansdocente voor Kunsteducatie Nederland. Ik vind het ontzettend tof hoe Kunsteducatie Nederland de school ombouwt tot een plek waar talentontwikkeling, creativiteit en het hebben van plezier op nummer één staat! Kunst is heel belangrijk voor de sociaal emotionele ontwikkeling maar helpt de leerlingen ook vanuit een ander perspectief te denken en kritisch te zijn. Even weg van dat bureau en werken met je lichaam, met je hart. Mijn vakgebied dans, helpt daaraan mee en ik merk in mijn workshops vaak een gevoel van saamhorigheid. Daarnaast is het inspirerend om te zien hoe leerlingen uit hun comfort zone stappen en er gewoon gaan staan. Dat vind ik één van de mooiste kanten van mijn vak! Mijn wens voor de toekomst is het inzetten van dans op een bredere schaal. Om maatschappelijke thema’s te behandelen en leerlingen door middel van kunst aan het denken te zetten.”