Kunsteducatie Nederland is ooit begonnen als RiMa Educatie in 2005. Onze allereerste activiteit was Beat The City. Deze door ons ontwikkelde slagwerk-workshop, die we nog steeds veel uitvoeren, doet het altijd goed op scholen, tijdens festivals en bij bedrijven. Samen kom je tot een opzwepend product, iedereen kan meedoen en iedereen vindt het leuk! Met deze workshop zetten we duidelijk in op de groepsdynamiek en bouwen we aan een positieve vibe. 

Doel
Ons doel is om iedereen in Nederland in aanraking te laten komen met de veelzijdigheid van kunst en cultuur. Iedereen te laten ervaren dat cultuureducatie belangrijk is bij de ontwikkeling van zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Talenten waarvan sommige leerlingen nog helemaal niet op de hoogte waren, kunnen ineens aangeboord worden. Misschien is een leerling slecht in taal, maar een kei in graffiti, dans of website-bouwen. Cultuur is een middel, maar soms ook een doel op zich. 

Daarom richten we ons op leerlingen, studenten en docenten uit alle soorten, niveau’s en vormen van onderwijs. We hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van de meest aansprekende en uiteenlopende workshops. We werken met een heel enthousiast en ervaren team om de creatieve ontwikkeling van de leerlingen te stimuleren. 

Kunsteducatie Nederland: onderdeel van het Floreshuys
Het Floreshuys is een huis waar je kunt groeien, waar je je fijn voelt en waar de verschillende kwaliteiten van de ‘bewoners’ samenkomen en elkaar versterken. We verzorgen o.a. workshops, trainingen, coachingstrajecten, educatieve theatervoorstellingen en projecten op maat voor leerlingen, studenten, docenten en professionals. We krijgen er energie van om met elkaar nieuwe concepten te bedenken en met onze klanten plannen te maken, waarmee we het verschil kunnen maken in de ontwikkeling van mensen. Van jong tot oud. 

Het Floreshuys is te vinden op een prachtige en makkelijk te bereiken plek in Zwolle die onderdak biedt aan de bedrijfsonderdelen Kunsteducatie Nederland, TEN Producties, Escapevan en Henriëtte Ruitenberg training en coaching.

Onze workshopleiders
Onze workshopleiders zijn allemaal professionals met een bak aan ervaring en ze staan midden in het werkveld. Met alle workshopleiders hebben we goed en intensief contact. Ze komen bij ons op kantoor om spullen op te halen en weer terug te brengen en een evaluatiemoment, inclusief koffie, hoort daarbij. Ze kennen elkaar en zijn daarom helemaal op elkaar ingespeeld. We kijken regelmatig naar de inhoud van onze workshops. Passen ze nog bij de doelgroep? Zijn er ontwikkelingen in de markt waar we op aan kunnen sluiten? Hoe vullen we de vraag van onze klanten in?

21st century skills
In het MBO gaat het over bepaalde ‘skills’ die je als persoon moet beheersen. Cultuureducatie stimuleert de ontwikkeling van deze vaardigheden. Projecten en workshops die wij organiseren leren je creatief en kritisch te denken, je leert samenwerken en problemen oplossen. Je sociale vaardigheden krijgen een boost en natuurlijk ook je culturele vaardigheden. Dit is voor iedereen belangrijk.

In het figuur rechts worden de 21e eeuwse vaardigheden gepresenteerd. Die je zowel los als in samenhang kan zien. Dit figuur komt van Kennisnet en het Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling..

TEN Producties - Theater Educatie Nederland

Een professioneel educatief theatergezelschap, dat voorstellingen maakt voor kinderen, jongeren en (jong-)volwassenen. Over belangrijke thema’s die een rol spelen in hun turbulente wereld. Zo wordt de drempel verlaagd om thema’s als depressie, geaardheid en ziekte bespreekbaar te maken op school. Check hier de website!

Escapevan Nederland

De Escapevan, de meest mobiele en flexibele escaperoom van Nederland! Een ideaal middel voor training- en coachingsdoeleinden. De Escapevan is een waardevolle en leuke omlijsting van je evenement. Ook kun je bij ons terecht voor de leukste workshops waarin je je eigen escaperoom bedenkt, bouwt en uitvoert. Benieuwd naar de mogelijkheden?

TAPE Nederland

TAPE Nederland richt zich uitsluitend op bedrijven en organisaties. Voor de organisatie van evenementen van A tot Z, waardevolle aanvullingen op je evenement en losse workshops. Van teambuildingsdag tot bedrijfsfeest, we denken graag met je mee en komen met verrassende ideeën. Plan snel een afspraak.

Henriëtte Ruitenberg coaching training

Veranderen door jezelf te zijn. Door de juiste balans te vinden tussen persoonlijke en organisatiebelangen groeit een mens. Voor zowel teamontwikkeling, als individuele coaching. Ook kan Henriëtte ingezet worden als intervisiebegeleider en geeft zij communicatietrainingen. Meer weten? Bekijk dan de website.