Dompel de school onder in het thema van de Kinderboekenweek 2019. Tijdens deze dag krijgen de leerlingen workshops fotografie, virtual reality, poster maken en illustreren die allemaal in het teken staan van vervoersmiddelen. In elke workshop draait het om creativiteit en samenwerken.

In samenspraak met de school kunnen er eventueel workshops worden toegevoegd, die inhoudelijk ook kunnen aangepast worden op het thema ‘Reis mee’. Denk dan bijvoorbeeld aan workshops Theater, andere beeldende workshops. Alles kan! Samen kijken we dan wat de school nodig heeft.

VOORBEELDEN WORKSHOPS

workshop illustratie

ILLUSTRATIE

Een professionele illustrator neemt je aan de hand en leert je de tips en trics die komen kijken bij het maken van een indrukwekkende illustratie. Kies de manier waarop jij wil reizen en denk ‘out-of-the-box’! Het hoeft geen fiets of auto te zijn…

Workshop Websitebouwen 1

POSTER MAKEN

Maak tijdens deze workshop een vette poster voor een verre reis, een vervoersmiddel, een boek wat gaat over reizen of iets anders. In een digitale omgeving leer je de fijne kneepjes van het vak van een vormgever. Wat moet er allemaal op een poster komen te staan?

Virtual Reality bril

VIRTUAL REALITY

Creëer een omgeving waarin jij bepaalt hoe alles er uit ziet. Bijvoorbeeld een landschap waarvan je altijd gedroomd hebt, of een omgeving waar je wel elk jaar naartoe zou willen reizen. Jij bent de baas!

project van RIMA educatie

FOTOGRAFIE

Ga met je groep op pad en leg de wereld op de gevoelige plaat. Tijdens deze workshop leer je alles over camerastandpunten, het beste licht en leer je poseren. Onderzoek het thema van de Kinderboekenweek en ga op zoek naar dé manier om dit vast te leggen in een foto.

WIL JE ANDERE WORKSHOPS, DAT KAN NATUURLIJK OOK!