Back

Hier vind je de antwoorden op de vragen die wij het vaakst horen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 038 4550291 of mail je vraag naar info@kunsteducatienederland.nl

Voor welk niveau of leerjaar zijn jullie workshops en festivals geschikt?

Eigenlijk zijn alle workshops en festivaldagen geschikt voor alle niveaus en leerjaren. Samen met de opdrachtgever kijken we naar het niveau en de leeftijd van de leerlingen, zodat we een aanbod kunnen samen gaan stellen wat precies bij de deelnemers past. We hebben ervaring met alle soorten en niveaus onderwijs en alle leeftijden, dus je kan bij ons altijd terecht.

Wat kost een workshop of festivaldag?

De prijs van een workshop is van een aantal zaken afhankelijk, zoals de duur en het aantal leerlingen. Maar ook materiaalkosten spelen een rol. Bij sommige workshops hebben we materiaal nodig om er een succes van te maken. We nemen even Graffiti als voorbeeld, dan komen we met een heleboel spraycans en A1 papier, zodat elke leerling met zijn of haar eigen kunstwerk aan de slag kan. Bij onze VR workshop nemen we allemaal losse VR brillen mee, zodat iedereen kan kijken hoe zijn of haar virtuele wereld er uitziet.

Wat houdt een festival op school precies in?

Tijdens een festival op school krijgen alle leerlingen in verschillende rondes workshops aangeboden. Ze schrijven zich hiervoor in via een website die speciaal voor het festival is aangemaakt. Na de verschillende workshoprondes is het tijd om te laten zien wat je geleerd en gemaakt hebt tijdens een festival. Het schoolplein, de aula, de gangen van de school. Overal kunnen deze presentaties plaatsvinden en bezocht worden door ouders en andere belangstellenden. Ook kan er genoten worden van lekkere hapjes en drankjes, zijn er mooie tenten op het schoolplein waaronder de presentaties plaatsvinden en speelt er een DJ of band om het helemaal af te maken. Het is een feest voor iedereen!

Capoeira 1

Wij willen graag een bepaald thema verbinden aan de workshops, kan dat?

Natuurlijk kan dit! Dit vinden we ook heel leuk om te doen. Zo hebben we al eerder workshops gedaan in het thema van de Kinderboekenweek of workshops in het kader van duurzaamheid. Het kan ons niet gek genoeg en we denken dat ons aanbod breed genoeg is om dit altijd te kunnen realiseren.

Op welke dagen zijn jullie beschikbaar?

In principe kunnen we altijd. Samen met jou kijken we naar een geschikt moment voor ons allebei. Festivaldagen zijn groot van opzet, dan hebben we meer workshopleiders en projectleiders nodig, maar zelfs dan kunnen we snel schakelen. We hebben korte lijntjes met de workshopleiders en zijn flexibel.

Hoe lang duurt een workshop?

Al onze workshops zijn 45, 60, 90 of 120 minuten. Vaak kijken we naar de doelgroep en naar het budget van de school wanneer we een tijdsduur kiezen. In een workshop van 90 minuten is meer resultaat te behalen, maar vaak kun je in 45 minuten ook al heel veel bereiken.