Back

Doe inspiratie op tijdens Teach the Teacher 2024 op donderdag 20 juni en pas Ludodidactiek toe in jouw lespraktijk. Samen met de HKU, Weener XL en Reshape organiseren wij, Kunsteducatie Nederland, een inspirerende middag voor docenten (in opleiding) in de Spoorzone Zwolle.

De afgelopen twee jaar zijn we onderdeel geweest van het Erasmus + project Move Your Mind. Hier mochten we samen met internationale partners ontdekken welke bijdrage ludodidactiek kan leveren aan de leerervaring van deelnemers aan een leerinterventie. De trainingen en bijeenkomsten, onder leiding van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, met de partners hebben ertoe geleid dat we onszelf inmiddels bedreven ludodidactiek ontwerpers kunnen noemen. En dat is fijn, want deze ontwerpmethode leert ons leer- en overdrachtssituaties op basis van game-principes te designen. Zo krijg je veel actievere deelnemers en krijg je volop energie terug tijdens je lessen. Dat willen we natuurlijk allemaal!

Daarom dit evenement, wat gratis toegankelijk is door financiering vanuit Erasmus +. Het doel is je mee te nemen in wat ludodidactiek voor jou kan betekenen, ongeacht je ervaring. Naast een lezing van Evert Hoogendoorn krijg je inspiratie door oefeningen en voorbeelden uit de praktijk. Er wordt natuurlijk voor een hapje en een drankje gezorgd. Ook kun je een VR experience meemaken en de Escapetruck van de Reshape Foundation is te bezoeken. Deze is vormgegeven op basis van ludodidactiek.

We zien je graag donderdag 20 juni, tussen 16:00 en 19:00 uur in de Spoorzone! Meld je nu vast aan op de website van Teach the Teacher.

Wil je meer informatie over Teach the Teacher of heb je een andere vraag? Bel dan direct 038 455 02 91