Back

SOCIAAL EMOTIONELE ONTWIKKELING

Gelukkig wordt er op scholen steeds meer aandacht geschonken aan het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden bij leerlingen. Kunsteducatie Nederland werkt al een aantal jaren samen met THINK op school. Deze leerlijn wordt momenteel op verschillende scholen ingezet. Het draait hierbij om maatwerk lesprogramma’s op voortgezet onderwijsscholen en het MBO, waarbij ingezet wordt op het sterker maken van jongeren.

WORKSHOPS

Als aanvulling op ons reguliere aanbod hebben wij verschillende creatieve workshops die aansluiten bij de vraag vanuit scholen om aandacht te besteden aan sociaal-emotionele ontwikkeling. In deze workshops zetten we kunst en creativiteit in om de leerling bepaalde inzichten te geven. Thema’s die voorbij kunnen komen zijn: zelfreflectie, omgaan met de ander, inleven, grenzen stellen.

Wij geloven dat je door actief bezig te zijn met kunst je dingen ontdekt aan jezelf en anderen, waar je meteen mee aan de slag gaat.

THINK op school

Wil je meer informatie over deze workshops of een geheel vrijblijvende offerte? Klik dan op de button hieronder of bel direct 038 455 02 91

Workshop fotografie

Fotografieworkshop

We worden elke dag geconfronteerd met afbeeldingen. Laat jij zien wie je echt bent? Laat de ander wel zien wie hij of zij echt is? Wat gebeurt er als je geen filter gebruikt en door middel van fotografie iemand echt laat zien. Het gaat niet om het perfecte plaatje, maar juist om een ‘echt’ plaatje.

Aantal deelnemers: max. 25

Duur: van een lesuur tot een serie lessen

Eindproduct: een digitale fotoserie, voor eigen gebruik

Materialen: apparatuur neemt de workshopleider van Kunsteducatie Nederland mee, foto’s worden gemaakt met eigen telefoons

Rap 1

Rapworkshop

Onder begeleiding van een professionele rapper gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met hun eigen rap. Deze kunstvorm leent zich perfect voor het uiten van gevoelens, reflectie op bestaande processen in de klas, vastleggen van afspraken onderling en het is ook nog eens heel leuk om te doen. Soms is het lastig om te vertellen hoe je het anders zou willen, maar lukt het juist in rapvorm wel!

Aantal deelnemers: max 25

Duur: 1 lesuur of in een serie lessen

Eindproduct: een zelfgeschreven rap, digitaal opgenomen

Materialen: apparatuur neemt de workshopleider van Kunsteducatie Nederland mee

Theatersport 1

Theaterworkshop

Speel situaties na die dagelijks op school voorkomen, oefen met reacties, de juiste vragen stellen en vragen wat je nodig hebt. Er zijn speciale trucjes waarmee je steviger in je schoenen staat op het podium. De acteur die deze workshop begeleid is ook theaterdocent en weet precies wat je moet doen om jezelf goed neer te zetten.

Aantal deelnemers: max 30 (15 per workshopleider)

Duur: 1 lesuur of in een serie lessen

Eindproduct: een zelfgeschreven lied, digitaal opgenomen

Materialen: apparatuur en props nemen de workshopleiders van Kunsteducatie Nederland mee, de leerlingen kunnen gefilmd worden indien gewenst.