Back

Van oud brood naar vers brood

Knuffel-junk, seks – drugs & rock ’n roll, Zwols Icoon, het geluid van de jaren ’70. Vooral de oudere generatie kent Herman Brood op deze manier. De meeste jongeren weten dat Herman Brood een Zwolse held is. Maar hoe brengen we Herman Brood naar het hier en nu? En nog belangrijker: hoe verhouden jongeren zich ten opzichte van dit icoon? Met dit project verplaatsen we de focus van oud brood naar vers brood: de leerling.

Het is natuurlijk tof om precies zo te kunnen schilderen als Herman Brood. Of zijn muziek te kunnen spelen. Maar wat nog veel interessanter is, is te kijken naar hoe de leerling zich verhoudt tot het werk van Herman Brood.  Tijdens dit project transformeren leerlingen het oude werk van de kunstenaar naar nieuw werk in inspirerende kunstvormen. Denk aan een schilderij dat wordt omgezet naar Virtual Reality. Of een zelfportret dat transformeert in een film. Door te reflecteren op zijn werk ontwikkelt de leerling een kritische blik en zal de leerling tot de ontdekking komen dat iedereen anders kijkt en anders interpreteert. Hierdoor kunnen perspectieven worden uitgewisseld en verbreed. Daarnaast leert de leerling door kunst te reflecteren op zichzelf, op elkaar en misschien wel de maatschappij!

Wil je meer informatie over dit project bij jou voor jouw leerlingen of een geheel vrijblijvende offerte? Klik dan op de button hieronder of bel direct 038 455 02 91

SPECIFICATIES

Opbouw

Tijdens dit project maken de leerlingen kennis met de kunstenaar en muzikant Herman Brood. Op basis van een bestaand werk gaan ze aan de slag in verschillende workshops (muziek, artwork, tattoo art, etc.) om vervolgens een eigen interpretatie te geven op het werk van Herman.

Materiaal Kunsteducatie Nederland verzorgt het materiaal van haar eigen workshops en diverse audio-/video- en lichttechniek indien nodig.
Prijs De prijs van dit project is sterk afhankelijk van het aantal leerlingen en de workshops.
Duur

De workshops kunnen worden geboekt voor 60, 75 of 90 minuten.Diverse ruimtes (in overleg).

Aantal

Het aantal deelnemers kan variëren van 30 tot 400 (!) leerlingen. Er kan een schaduwprogramma worden toegevoegd, waarin er een bandproject plaatsvindt waarbij de leerlingen een optreden krijgen en vervolgens verschillende workshops gerelateerd aan het optreden in Herman Brood-stijl.

Niveau Voor alle niveau’s, bekijk onze werkwijze voor meer informatie.