Back

De workshop Light Graffiti – ook wel Light Painting of Light Art genoemd – draait om tekenen met licht in een donkere ruimte. De figuren die gemaakt worden met een lamp worden met een fotocamera met een lange sluitertijd vastgelegd. Dit zorgt voor een heel indrukwekkend resultaat wat digitaal verstuurd kan worden naar de school.

De workshop begint met een korte uitleg en voorbeelden. Dan gaan de leerlingen in groepjes uiteen om een schets te maken van het idee dat ze hebben. Vervolgens krijgen de groepjes zaklampen met diverse kleuren en daarmee gaan ze tekenen in de lucht in een verduisterde ruimte.

De lange sluitertijd zorgt ervoor dat alleen het licht en het stilstaande object (dit kan een persoon zijn) op de foto komen. Het resultaat is meteen te zien op een scherm.

SPECIFICATIES

Opbouw

Na een korte introductie gaan leerlingen aan de slag met een schets. Daarna gaan ze meteen met zaklampen en een camera foto’s maken. Het resultaat is te zien op een scherm.

Materiaal Kunsteducatie Nederland verzorgt al het materiaal.
Prijs

De prijs  is afhankelijk van het aantal leerlingen en de duur van de workshop. Voor deze workshop rekenen wij materiaalkosten per deelnemer.

Duur

De workshops worden geboekt voor 60, 75, 90 of 120 minuten. Prijzen worden hierop aangepast.

Locatie

Verduisterde ruimte.

Aantal

Bij voorkeur 20 leerlingen met een maximum van 25 deelnemers per workshop.  Meerdere workshops tegelijk mogelijk! Grotere groepen zijn mogelijk in overleg.

Niveau Voor alle niveau’s, bekijk onze werkwijze voor meer informatie.

Wil je meer informatie over deze workshop of een geheel vrijblijvende offerte? Klik dan op de button hieronder of bel direct 038 455 02 91