Back

Kunsteducatie Nederland samenwerkingspartner Blue Bayou Zwolle

Blue Bayou strijk neer op het stadsstrand in Zwolle komend voorjaar! Acht jonge ondernemers, waaronder wij van Kunsteducatie Nederland, nemen vanaf mei 2022 hier hun intrek. Bieren, cocktails, muziek, maar ook exposities, workshops én een strand.

De gemeente Zwolle maakte in september bekend dat zij na vijf jaar meer creativiteit rondom het stadsstrand willen. Daarom konden nieuwe exploitanten met ideeën voor opvallende kunst en een creatief podium zich aanmelden. De opvolger staat klaar: acht jonge ondernemers van café Koos, Bennies, het toekomstige Hostel & Bar de Basis, Kunsteducatie Nederland en Waste2Work nemen het stokje over.

Blue Bayou

Dit wordt Blue Bayou

Blue Bayou wordt anders dan Zwollenaren gewend zijn. Denk aan exposities, muziek en workshops. Verder is er een restaurant waarbij je overwegend vegetarische gerechten haalt. “Daarnaast kun je genieten van de lekkerste bieren en cocktails in de Blue Bayou-bar en wordt de keuken verzorgd door niemand minder dan Bennies”, lichten de organisatoren toe. Wij vinden het in ieder geval heel tof om onderdeel te mogen zijn van dit nieuwe initiatief. Wat ons betreft wordt het een culturele broedplaats waar leerlingen worden uitgenodigd om hun talenten te ontdekken in een inspirerende omgeving.

Volg @bluebayouzwolle op instagram om te zien hoe dit project zich ontwikkeld!