Projecten & workshops via livestream
Met onze livestream kunnen wij een groot aantal leerlingen bereiken op hetzelfde moment. Naast kostenbesparing kunnen wij op die manier ook maatwerk leveren. We kunnen de instructie aanpassen aan het niveau van de doelgroep zoals we dat altijd doen. De livestreams kunnen verzorgt worden vanuit onze eigen locatie, maar natuurlijk ook vanaf jouw locatie. Enkele voorbeelden van mogelijkheden waarbij wij een livestream kunnen inzetten worden hieronder kort uitgelegd.

Streaming video
Streaming video biedt veel voordelen voor het onderwijs. Leren door het bekijken van video’s en op je eigen tijd en in je eigen tempo de leerstof tot je nemen wordt door het gros van de jongeren gebruikt. Flipping The Classroom is een manier om dit gegeven in te zetten in het onderwijs. Op Leraar24.nl staat goede informatie om je eigen les te flippen. Wij verrijken ons aanbod met digitaal materiaal waardoor onze workshops ook ingezet kunnen worden als manier om de les te flippen. Wij komen graag met je in contact om de mogelijkheden voor jouw school en onderwijs te ontdekken.

online-cultuurdag

Workshops
Onze workshops worden digitaal verrijkt met uitdagende werkvormen. Om het creatieve proces, het leerrendement en de zelfstandigheid van de leerlingen groter te maken voegen wij extra lesmateriaal toe. Dat kan bijvoorbeeld bestaan uit instructievideos of opdrachten-sheets.

Online Cultuurdag of CKV dag

Inmiddels hebben we voor verschillende scholen online aanbod gecreëerd. De cultuurdag wordt afgetrapt door een presentator, hij/zij laat zien uit welke onderdelen de dag zal bestaan en in welke (digitale) lokalen de workshops plaatsvinden. Aan het einde van de dag worden de beste resultaten getoond aan de leerlingen en docenten. Aan dit project wordt ook een projectwebsite gekoppeld, hier vindt men alle informatie en resultaten.

Live online bandproject
Het project start met een livestream van een professionele band vanuit een aansprekende locatie. Dat kan bijvoorbeeld een poppodium of een theater zijn, maar ook jouw school. Na deze livestream gaan de deelnemers op hun eigen locatie aan het werk met een professional die de leerlingen begeleidt. De leerlingen werken individueel toe naar een gezamenlijke online presentatie. Hieronder een paar actuele inspirerende voorbeelden:

O’g3ne

Jacob Collier

Metropole orkest ft. Jacob Collier

Heb je zelf een tof idee waarbij een livestream een goed uitgangspunt kan zijn dan denken we graag met je mee.

Vincent van Vlogh
De komende maanden zullen wij met ‘Vincent’ onze vlogger de samenwerking aangaan met musea, kunstinstellingen, popzalen en theaterzalen in Nederland om kunst op een verrassende manier te beleven.