Back

Kunstproject Jij & Ik

Honderden fietsen voor de deur, een vloer vol verfklodders. In de loods van het Floreshuys was het een komen en gaan van leerlingen van de onderbouw van Talentstad VMBO en Pro. De afgelopen weken waren er in totaal 280 leerlingen bezig met een gezamenlijk kunstwerk. De leerlingen gingen in groepjes van 10 à 20 leerlingen aan de slag onder begeleiding van vier Zwolse kunstenaars.

Talentstad en Kunsteducatie Nederland wilden samen een kunstproject realiseren waarin samenwerking tussen de leerlingen de grootste rol innam. In het driedaagse project Jij & Ik gingen leerlingen in groepjes aan de slag met een groot schilderwerk, geïnspireerd op bekende kunstenaars als Van Gogh, Picasso, Seurat of Matisse. Iedere leerling had zijn aandeel in het kunstwerk, dat betekende ook dat je de handtekening van de leerling terug kon zien in het uiteindelijke resultaat.

De vier Zwolse kunstenaars die het project Jij & Ik begeleidden waren Stephanie Duijnisveld, Peter Geerts, Remon Johannes Stam en Marcel Goossen. Zij gaven de leerlingen meer achtergrond over de kunstenaars en hun manier van werken. De leerlingen konden voorafgaand aan het project een website bezoeken waar meer informatie te vinden was over het project en de kunstenaars. 

Resultaat
In drie dagen zijn er achttien kunstwerken gemaakt, in de stijl van een van de beroemde kunstenaars. De toffe eindresultaten zullen worden geëxposeerd op een externe locatie in Zwolle, en daarna in de school zelf.

Fietsen Project Jij en Ik

Kunstenaars Workshopleiders

Kunstwerk leerlingen Jij & Ik

Leave A Reply