Back

Dag 2018, op weg naar 2019!

Merry Christmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo aan het einde van het jaar komt er altijd een momentje waarop je terug gaat kijken op het afgelopen jaar. Voor Kunsteducatie Nederland was het een topjaar. Zoals in alle voorgaande jaren werden er volop workshops geboekt, maar dit jaar kwamen daar nog meer projecten en festivals bij. Niks leuker dan een school of theater ombouwen tot festival, waar leerlingen laten zien wat ze geleerd hebben tijdens onze workshops, waar gezelligheid en educatie bij elkaar komen. Hieronder kun je een paar van onze hoogtepunten terugvinden, hopelijk mogen we in 2019 nog meer van zulke activiteiten organiseren!

Sotival
Een bijzonder festival dit jaar was het SOtival. In samenwerking met SO Fryslân en Keunstwurk hebben we dit festival georganiseerd voor speciaal onderwijsscholen in Friesland. Leerlingen van het VSO Talryk, de Lyndensteyn, de Duisterhoutschool, de Piet Bakkerschool, De Wingerd, Kleurryk en It Twalûk kregen verschillende workshops op hun school aangeboden, zoals graffitti, slapstick en dans. Op 8 en 9 oktober werden de uitkomsten van deze workshops gepresenteerd in Theater De Lawei in Drachten.

Kunstkracht Zwolle
Een project waar we ook heel trots op zijn is Kunstkracht. Vijf culturele instellingen en drie scholengemeenschappen in Zwolle hebben de handen ineengeslagen om een doorlopende leerlijn te creëren waarin leerlingen van het VMBO en praktijkonderwijs twee jaar lang aan de slag gaan met verschillende kunstdisciplines. Binnen dit project zetten alle partijen hun deuren wijd open, dat is de kracht.

Kunstproject Jij & Ik i.s.m. Talentstad
Begin november stroomde onze loods drie maandagen achter elkaar vol met leerlingen van Talentstad VMBO en PRO Zwolle, die onder begeleiding van vier kunstenaars (Stephanie Duijnisveld, Peter Geerst, Remon Stam en Marcel Goossen) aan de slag gingen met een kunstwerk op groot formaat, geïnspireerd op de stijl van van Gogh, Picasso, Seurat of Matisse.

Festival Happy Heiberg
Samen met Rooms Katholieke school de Heiberg in Roosendaal hebben we begin mei een festivaldag georganiseerd voor al hun leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. ’s Ochtends waren er onder andere workshops Graffiti, DJ, Looping, 3D pen, Styling en Fashion. ’s Middags werden de uitkomsten gepresenteerd tijdens het festival door de superenthousiaste leerlingen.

ICT week Revius Doorn
Voor de onderbouwklassen van Revius Wijk Doorn hebben we in april een multimediaproject van een week lang georganiseerd. Waarbij leerlingen aan de slag gingen met hun eigen website, eigen film en digitale poster, gekoppeld aan een goed doel.

Festival Linde College Wolvega
Deze springt eruit vanwege het grote aantal leerlingen (1200!) van klas 1 tot en met 6, die we op één dag workshops hebben gegeven met ongeveer 50 workshopleiders. Wat een topdag was dit!

Pfoeh, genoeg toffe dingen gedaan dus in 2018. Nu gaan we genieten van de kerstvakantie, en in 2019 gaan we weer vlammen!

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar!

 

Team Kunsteducatie Nederland

Sil, Martijn en Suzanne

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply