Back

CULTUUREDUCATIE BINNEN DE HUIDIGE MAATREGELEN

Binnen de geldende maatregelen kunnen we gelukkig nog heel veel doen. Dat is fijn, want zo worden meer mensen van werk voorzien. De kunstenaars in ons netwerk hebben het zwaar en gelukkig kunnen wij iets verlichten door werk te verschaffen. Veel scholen zien het belang in van kunst en cultuureducatie, en blijven hierin investeren. Door flexibel te zijn, snel te schakelen en onze korte lijntjes kunnen wij nog steeds onze workshopsWorkshops verzorgen op die scholen. Iets om dankbaar voor te zijn!

Maatregelen en workshops
Wij blijven tijdens, voor en na de workshop netjes op 1,5 meter afstand, we dragen mondkapjes, als een workshopleider klachten heeft regelen we een vervanger en ga zo maar door. Mede hierdoor is het nog steeds mogelijk om cultuurdagen te organiseren, zelfs op grote schaal. Deze week hebben we in Bemmel een cultuurdag XXL gehad, waarbij we zeshonderd leerlingen hebben voorzien van workshops in drie rondes. We laten dan de originele groepen intact. Doordat we een hele grote pool aan kwalitatieve workshopleiders hebben kunnen we ook dubbele rondes draaien. Zo zijn bijvoorbeeld meerdere workshops Escape The Classroom tegelijkertijd mogelijk. En mocht er geen fysieke les kunnen plaatsvinden, is het livestreamen van workshops via Teams of andere programma's ook een mogelijkheid.

Tegoeden combineren
Voor de zomer zijn er veel activiteiten uitgevallen en nog steeds zijn bepaalde activiteiten onmogelijk om uit te voeren. Denk dan bijvoorbeeld aan excursies. Het is mogelijk om die tegoeden te combineren en een cultuurdag of festival op school te organiseren als vervanger. Zo komen alle leerlingen op een of meerdere dagen in contact met kunst en cultuur.