Back

Stap 2 Kunstkracht Zwolle afgerond, door naar stap 3!

Voor de meivakantie, die voor ons inmiddels weer is afgelopen, kwam stap 2 van Kunstkracht tot een einde. Dat betekende dat we in 2 weken tijd als Kunsteducatie Nederland meer dan 500 leerlingen hebben meegenomen in onze workshops Fotografie en Digitale Poster Maken. De samenwerking die we daarin hadden met Hedon, maakte het tot een mega-succes en een mooi project waar we nu al met trots en veel plezier op terugkijken.

Veel verschillende kunstvormen
Wat is Kunstkracht ook weer? Kunstkracht is een samenwerkingsproject in Zwolle tussen verschillende culturele instanties en vier vmbo/pro-scholen. Museum de Fundatie, Poppodium Hedon, Zwolse Theater en Kunsteducatie Nederland werkten samen, onder penvoering van de Stadkamer, om voor de leerlingen van Thorbecke vmbo/pro, de Groene Welle, DOC 93 en Talenstad vmbo/pro een tof programma te maken waarin zij kennis maken met heel veel verschillende kunstvormen.

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerking Hedon
In Stap 1 kwamen de kunstenaars bij de leerlingen in de klas, om workshops Muziek, Nieuwe Media, Beeldend, Drama en Dans te verzorgen. Ook de leraren van de scholen moesten eraan geloven doordat zij voorbereidende lessen gaven. In Stap 2 was het de bedoeling dat de leerlingen kennis gingen maken met alle culturele instanties die meededen. Elke instelling had een workshop-programma gemaakt, waarin leerlingen kort in aanraking kwamen met verschillende takken van sport binnen die culturele instantie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshops
De bedoeling was dat de band Fokko ging optreden in de grote zaal voor de leerlingen, maar daar was nog wel wat voor nodig. Zo maakten alle leerlingen posters voor de band, leerden ze de fijne kneepjes van bandfotografie, chillden ze even in de backstage en mochten ze soundchecken. Een echte blik achter de schermen bij Hedon dus.

Op naar Stap 3
Na de zomervakantie komt Stap 3 in zicht, dan gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze bepalen zelf wat ze gaan doen. Gaan ze een festival organiseren? Of een concert? Of wordt er een complete galerie opgebouwd? Alles is mogelijk. In ieder geval kunnen ze gebruik maken van álles dat ze geleerd hebben in Stap 1 en 2.