Back

Project- en workshopleider Yornik over kunsteducatie!

Yornik Onstenk werkt al jaren voor ons en is een van onze multitalenten. Theater is van origine zijn discipline, maar deze man is echt voor zoveel meer inzetbaar. Bij grote festivals zetten we hem graag in omdat hij altijd de grote lijnen weet te bewaken en snel tot oplossingen komt. Fijne vent hoor!

“Of ik iets over mezelf wil vertellen? Natuurlijk! Hoi, ik ben Yornik. Zwollenaar sinds 2012, afgestudeerd aan de Academie voor Theater van ArtEZ en werkzaam als acteur, theatermaker en docent. In het tweede jaar van mijn opleiding kwam ik als stagiair bij Kunsteducatie Nederland terecht en nu werk ik hier al bijna acht jaar met ontzettend veel plezier en enthousiasme. Ondertussen geef ik dertien verschillende workshops; vooral theater- of filmgerelateerd, maar ook Escape the Classroom of multimedia workshops doe ik graag. Eigenlijk maakt het niet uit, als de leerlingen waarmee ik werk positieve ervaringen hebben met kunst en creativiteit is mijn les geslaagd!”

Benieuwd naar wat Yornik nog meer doet? Check dan zijn theatergezelschap Het Trojaanse Kalf. Zij maken muziektheater voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Centraal staan de mooiste verhalen uit de muziekgeschiedenis – echt gebeurd, verzonnen, of allebei. Een aanrader!