Back

Lockdown Open Up in samenwerking met gemeente Zwolle en THINK op school

De afgelopen weken hebben we niet stil gezeten. In samenwerking met onze vaste partner THINK op school en DWARS tv ontwikkelen we in opdracht van de gemeente het programma Lockdown Open Up. Dit is naar aanleiding van de aanhoudende vraag van scholen, hulpverleners, ouders en leerlingen om iets te doen aan de negatieve gevolgen van corona voor de jongeren.

LockDown OpenUp Header

Voor alle VO-leerlingen in Zwolle produceren we een live TV-show die te volgen is op school of vanuit huis. Op een inspirerende manier worden de deelnemers aan de show uitgedaagd om de regie te nemen, naar elkaar om te zien en waar nodig te helpen. Er wordt geschakeld tussen de host, gasten, chat-vragen, wetenswaardigheden en experts.

Na afloop van de show ontvangen de mentoren lesmateriaal om het gesprek verder aan te gaan met de klas.

Samen met de ondersteuningsteams op school wordt er bijvoorbeeld groepstrainingen voor jongeren zoals ‘Grip op je Dip’, een training emotie-regulatie of we bedenken samen met de jongeren andere passende activiteiten. De trainingen worden uitgevoerd door Impluz en de jeugd- en gezinswerker van het ondersteuningsteam. Zo wordt het mogelijk gemaakt om jongeren die meer nodig hebben snel op school te kunnen helpen.

Wil je meer informatie? Check dan de website van Lockdown Open Up!