Voorstellingen in de aula of in gymzaal, van theater tot een show vol mindfucks. Kunsteducatie Nederland biedt naast workshops en festivaldagen ook verschillende soorten voorstellingen aan. In ons aanbod vind je een schoolvoorstelling, een magic show, een vuurshow en nog veel meer. Daarnaast zijn we ook bezig met het ontwikkelen van een nieuwe schoolvoorstelling voor het voortgezet onderwijs. 

Schoolvoorstelling met nagesprekken en ouderavonden

Offline is onze voorstelling voor de onderbouw van het VO over online grooming, ook wel digitaal kinderlokken genoemd. Deze voorstellingen spelen we al jaren door heel het land. Door de nagesprekken in de klas met educatiemedewerkers wordt de leerling actief betrokken bij het onderwerp. De voorstelling kan ook tijdens een ouderavond gespeeld worden, om zo de ouders/verzorgers een inkijkje te geven in de leefwereld van hun kind.

Niveaudifferentiatie

Onze voorstellingen zijn geschikt voor leerlingen vanaf de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Vaak kunnen we de voorstelling zodanig inrichten dat deze geschikt is voor verschillende niveaus. 

Voorstelling OFFLINE -over grooming en loverboys

OFFLINE 12+

De 14 jarige Veerle krijgt op Instagram veel aandacht van jongens. Eén van die jongens is de paar jaar oudere Tim. Ze hebben veel gemeen en hun online vriendschap groeit. Ze delen alles met elkaar, maar houden hun vriendschap geheim. Zeker als Tim vraagt om af te spreken en Veerle de moed bijeen raapt om hem te ontmoeten. Offline is een voorstelling over loverboys. Waar ze vroeger bij het schoolhek stonden, zitten ze nu online.

Duur voorstelling: 25 minuten

Henk Arnoldus Mindfuck

MINDF*CK-SHOW

In deze show is niets zoals het lijkt! Je krijgt de meest bizarre trucs te zien en worden de grenzen van je brein opgerekt… Iedere keer weer een enorm succes! De show kan los geboekt worden en als onderdeel van een cultuurdag of festival op school. In overleg is er van alles mogelijk!

Duur voorstelling: 45 of 60 minuten

Speeloppervlakte: aula of gymzaal

Protoon Music BOX

PROTOON MUSIC

Beleef de impact van de Protoon Music BOX ©! Tijdens deze interactieve demo componeren deelnemers met elkaar, razendsnel en op zeer innovatieve wijze, hun eigen muziekstuk. Of het nu instrumenten zijn, stemmen, samples of een geluid wat ter plekke wordt opgenomen, bijv. een krakende deur of een druppelende kraan, O-VE-RAL kan mee gecomponeerd worden! Deze speciaal ontwikkelde techniek, door Protoon Music, werkt aan de hand van beeldherkenning. Iedereen is in beweging, zitten achter een computer is er niet bij.

Vuurshow

STUNT- VUURSHOW

De perfecte aftrap of afsluiter van een festivaldag. Een interactieve stuntshow met vuur en eventueel andere attributen. Een professionele stuntman laat de tofste stunts zien en doet de gekste dingen met vuur. Een knaller van een show, waar jong en oud goed op reageert. Een graag geziene gast op bijzondere evenementen, cultuurdagen en vieringen.

Rens Polman

LEZINGEN

Inspirerende lezingen door interessante, leuke en opmerkelijke types uit het kunstvak. In ons netwerk hebben we allerlei kunstenaars, filmmakers, ervaringsdeskundigen die een toffe en inspirerende lezing kunnen verzorgen voor jouw leerlingen! Laat ons weten wat je zoekt en wij komen met iemand op de proppen!

Quote

“De afwisseling in de voorstelling werkt goed voor de leerlingen. De trucs die elkaar snel opvolgen sluiten perfect aan bij de doelgroep. Door de interactie blijven de leerlingen geboeid. Jullie krijgen het voor elkaar om diverse leerlingen te betrekken bij trucs. Zowel leerlingen als docenten schieten in de lach en kijken vol verbazing naar de voorstelling. Kortom deze voorstelling moet iedereen gezien hebben. Wij waarderen jullie passie en enthousiasme enorm! We zien jullie graag weer terug!”

  • Fioretti College Hillegom over Mindf*ck de show