Naast workshops en de meest uiteenlopende projecten kun je ook bij ons terecht voor schoolvoorstellingen die plaatsvinden in de aula of de gymzaal. De voorstellingen zijn voor 12 jaar en ouder, en gaan dieper in op bestaande thema’s in de wereld van scholieren. Door de nagesprekken wordt de leerling actief betrokken bij het onderwerp. Ook hebben we voor de docenten een verwerkingsles gemaakt, zodat het onderwerp niet alleen tijdens de voorstelling wordt aangestipt, maar ook later nog weer in de klas.

De voorstelling ”Offline” spelen we al een paar jaar voor verschillende scholen, sommigen komen elk jaar terug. Ook worden er speciale ouderavonden georganiseerd waar de voorstellingen ook worden gespeeld. Om zo tot gesprek te komen met de leerlingen, thuis en op school.

Niveaudifferentiatie

De schoolvoorstellingen zijn geschikt voor leerlingen vanaf de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Ons lesmateriaal bestaat uit een lesbrief voor de leraar, een nagesprek met de acteurs als de voorstelling is afgelopen en online verwerkingslessen.

De 14 jarige Veerle krijgt op Instagram veel aandacht van jongens. Eén van die jongens is de paar jaar oudere Tim. Ze hebben veel gemeen en hun online vriendschap groeit. Ze delen alles met elkaar, maar houden hun vriendschap voor de buitenwereld zoveel mogelijk geheim. Zeker als Tim vraagt om af te spreken en Veerle de moed bijeen raapt om hem te ontmoeten.

Offline is een voorstelling over loverboys. Waar ze vroeger bij het schoolhek stonden, zitten ze nu online. Het publiek kijkt mee in de digitale wereld van de hoofdpersoon. De snelle schakelingen in de vertelling tussen de jonge Veerle en de volwassen Veerle laten het publiek op het puntje van hun stoel zitten. De kijker wordt daarbij geconfronteerd met de werkelijkheid achter het internetvriendje.

Voorstelling Offline over grooming en loverboys