In oktober 2018 heeft Kunsteducatie Nederland in samenwerking met SO Fryslân en Kunstweurk een festival georganiseerd voor speciaal onderwijsscholen in Friesland. Leerlingen van het VSO Talryk, de Lyndensteyn, de Duisterhoutschool, de Piet Bakkerschool, De Wingerd, Kleurryk en It Twalûk kregen verschillende workshops op hun school aangeboden, zoals graffitti, slapstick en dans. Op 8 en 9 oktober werden de uitkomsten van deze workshops gepresenteerd in Theater De Lawei in Drachten.

Honderden leerlingen kwamen naar theater De Lawei om hun ouders te laten zien wat ze hadden geleerd en gemaakt tijdens de workshops die Kunsteducatie Nederland op hun school had gegeven. In verschillende zalen waren presentaties.

Het doel van dit project is om de leerlingen zich te geven op hun talenten, vaak zijn kinderen die op een speciaal onderwijsschool zitten niet per se goed in de standaard vakken. Maar kunst kan er voor zorgen dat je je talenten opmerkt. “Hey, dit ging goed en ik vind dit ook leuk om te doen.”

Wil je meer informatie over de mogelijkheden met betrekking tot het speciaal onderwijs of een geheel vrijblijvende offerte? Klik dan op de button hieronder of bel direct 038 455 02 91