Online lessen
Op deze pagina vind je verschillende lessen voor je leerlingen die nu thuis zitten. We hebben ze ingedeeld op moeilijkheidsgraad, zo is het leuk om te beginnen met Stop Motion of Live Motion (1 en 2 sterren), om daarna een bijpassende poster te maken in Canva (3 sterren). Dit zijn lesplannen waar de leerling zelf zijn creatieve gedachten/proces voor moet aanzetten. Er is een basis, in sommige gevallen een stappenplan, maar de leerling wordt getriggerd zelf op onderzoek uit te gaan en zelf te ontdekken.

Alternatief voor de groep 8 musical
De afscheidsmusical kan helaas niet worden uitgevoerd op de traditionele manier. Kunsteducatie Nederland heeft gelukkig al de nodige ervaring met een alternatief voor de ‘traditionele’ musical. Verderop op deze pagina vind je een aantal alternatieven die je bij ons kan afnemen.
Heb je zelf al iets in gedachten maar wil je daar nog even over sparren? Dan kan je ons natuurlijk ook altijd even bellen. Wij denken graag met je mee.

online les Live Motion
Online les website bouwen
STAPPENPLAN website bouwen

LESPLANNEN
De sheet geeft een houvast en kan jou als docent inspiratie geven om ook op langere termijn bezig te gaan met één van de digitale tools. Kennen je leerlingen de basis van Scratch al? Bied ze dan de verschillende lessen binnen Scratch aan. Heb je uit alle lessen resultaten die je digitaal kan delen? Deel ze via de socials van de school of verwerk ze in je eigen website!

De sheets kan je verspreiden onder je leerlingen. De tijdsindeling is per leerling natuurlijk verschillend, dus zie deze tijd niet als een vast gegeven. Hier mag natuurlijk van afgeweken worden. Het eindproduct weegt niet het zwaarst, maar het gaat vooral om het proces. Voor jou als docent is het natuurlijk nu lastig dat proces te beoordelen, maar vraag je leerlingen hier foto’s of een video van te maken. Laat ze vooral bezig zijn en ontdekken. Nu hebben ze alle ruimte om hun creatieve proces op de vrije loop te laten!

CREATIEVE TUSSENDOORTJES
We snappen hoe moeilijk het is om met volle concentratie schoolwerk te doen thuis. Daarom willen we de komende weken creatieve tussendoortjes verzorgen. Dit zijn korte instructiefilmpjes op YouTube, waarbij je in een paar minuten de basis leert van bijvoorbeeld Cups, of zoals wij het noemen: Bocubeats. Het enige wat je nodig hebt om even los te komen van de verplichte vakken zijn een paar bekers en een ritme.

Instructie Bocu Beats

GROEP 8 MUSICAL

Rap music video
Onder begeleiding van een professionele rapper schrijf je eigen teksten waarin je terug kijkt op jouw afgelopen school periode. De rap wordt ondersteund door toffe beats en krijgt uiteraard een eigen videoclip.

Vlog your talent
Onder begeleiding van een vlogger/film editor neem jij een vlog op waarin je jouw talent laat zien. Waarin blink jij uit? Wat heb jij op school geleerd en kan jij als de beste? 40x hooghouden, een tiktok dans, de tafel van 7 binnen 10 seconden of kan jij als geen ander het schoolplein schoonvegen met je beste maatje? Laat het zien in je eigen vlog. Wij zorgen voor een flitsende edit.

JamDrive
Onder begeleiding van 1 of 2 muzikanten maak je een eigen ‘groep 8 lied’ die je opneemt in onze ‘pop-up’ studio. Wij komen met onze caravan (zie foto) het schoolplein oprijden en nemen dan van elke leerling een stukje muziek op. Of het nu op gitaar is, op een triangel, een stukje beatbox of een toffe rap. Iedereen krijgt zijn eigen ‘podium’. Wij zorgen natuurlijk voor een mooie edit. Uiteraard kunnen we daar ook weer een video clip aan koppelen. Uniek concept, dit jaar namelijk voor het eerst! En kijk eens wie er al in de caravan heeft gestaan!